Arts-Scène Diffusion

Quatuor Alfama

STRING QUARTET

Photo Jessica Hilltout
Photo Bjorn Comhaire
Photo Bjorn Comhaire
J.Pohl - Programme « Nord »
Photo Jessica Hilltout
Photo Jessica Hilltout
Photo Jessica Hilltout
J.Pohl - Programme « North »
Photo Jessica Hilltout
Photo Jessica Hilltout
Photo Jessica Hilltout
J.Pohl - Programme « Nord »

Morgan Huet viola

 

Morgan Huet begon zijn vioolstudie aan het Conservatoire Royal Francophone de Bruxelles in de klas van Véronique Bogaerts, waar hij in 2013 afstudeerde met een gespecialiseerd masterdiploma en een diploma pedagogie. Hij zette zijn studie altviool voort in de klas van Tony Nys tot 2016, toen hij een gespecialiseerd masterdiploma behaalde met grote onderscheiding.

Morgan Huet begon zijn vioolstudie aan de muziekschool van Saint-Nazaire in Frankrijk, waarna hij zijn vaardigheden perfectioneerde aan het conservatorium van Rennes tijdens zijn studie Muziekwetenschappen aan de universiteit van Rennes. Hij werd lid van het Conservatoire Royal Francophone de Bruxelles in 2009 in de klas van Véronique Bogaerts en behaalde het gespecialiseerde masterdiploma viool en het agrégation (onderwijsdiploma) in 2013. Hij speelt een actieve rol in verschillende jeugdorkesten (Frankrijk (OFJ), Spanje (JONDE), Finland (SIBA), Noorwegen (Ungdommsymfonikerne), en studeerde altviool bij Tony Nys tot 2016, toen hij een gespecialiseerd masterdiploma behaalde met grote onderscheiding.

Sinds 2015 is hij lid van het Alfama Kwartet op altviool en neemt hij deel aan verschillende andere professionele ensembles in België zoals Oxalys en Yes Camerata. Morgan Huet is momenteel eerste altviolist bij het Symfonieorkest Vlaanderen. Hij is regelmatig te gast bij orkesten als Brussels Philharmonic, het Orchestre de chambre de Wallonie, het Orchestre Symphonique de la Monnaie, de Opéra Royal de Liège Wallonie en het Orchestre philharmonique du Luxembourg.

Hij geeft ook les en dirigeert het strijkorkest aan de academie van Eigenbrakel.

Mei 2025


This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used.