Arts-Scène Diffusion

Fanny Azzuro

PIANO

Photo Valentine F
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Thomas Morel-Fort
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Romain Charrier
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Romain Charrier
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Lyodoh Kaneko
Photo Manuel Braun

Fanny Azzuro piano

"Een spel dat zowel beslist als bedaard is, diepzinnig en verhelderend, een afdaling in zichzelf die een onbegrensde ruimte onthult om te delen. En, bovenal, een leesbaarheid." Le Monde

 

Fanny Azzuro heeft de piano als metgezel op haar zwerftochten waarbij ze alle wegen van het klavier bewandelt die haar honger naar repertoires, ontmoetingen en ervaringen voor haar ontsluiten.

Ze was de eerste Franse pianiste die alle Preludes van Rachmaninov opnam; die cd, The Landscapes of the Soul, werd gekozen als klassieke cd van de maand oktober 2021 in Le Monde, kreeg vier sterren in La Libre Belgique, en werd omschreven als "een nieuwe referentie in het veld! " in Resmusica.

Sterk geïnspireerd door haar mentor Boris Petrushansky, bij wie zij aan de Piano-academie van Imola studeerde, ontwikkelde zij een passie voor het Russische repertoire van de 20ste eeuw, en in haar recente recitals heeft zij zich op dit repertoire toegelegd.

Haar cd met pianocomposities van Ravel, Debussy en Albéniz, getiteld 1905 Impressions en uitgebracht in 2017, oogstte tal van onderscheidingen: een nominatie voor de International Classical Music Awards, een Maestro van het tijdschrift Pianiste, 5 achtste noten van Pizzicato, 4 sterren van Pianist Magazine en de keuze van Concertclassic: "Fanny Azzuro's opname is een klein wonder!"

De afgelopen seizoenen werden gekenmerkt door concerten op prestigieuze podia in de muziekwereld: Carnegie Hall, La Roque d'Anthéron (recital uitgezonden op France Musique), de Folle Journée de Nantes, het Nohant Chopin Festival, het Lille Piano Festival, de Salle Cortot...

Fanny Azzuro slaat graag bruggen tussen verschillende werelden en zet, na tien jaar samenwerking met het SpiriTango Kwartet, haar eclectische carrière voort, even gepassioneerd door solo- en concertorepertoire met orkest als door atypische arrangementen in duo met de marimaspeelster Adélaïde Ferrière of met de jazzpianist Hervé Sellin. Inzake kamermuziek verkent zij de meest contrasterende werelden, zoals het kwintet van Saint-Saëns met het Talich Kwartet, het concerto van Chausson met het Quatuor Girard, het kwintet van Franck met het Quatuor Hermès in Angers, het kwintet van Schumann en de kwintetten van Fauré met het Quatuor Voce en het Quatuor Van Kuijk, met name tijdens het Festival van Auvers-sur-Oise.

Zij gaat graag de dialoog aan met muzikale partners als Solenne Païdassi, Ophélie Gaillard, Patrick Messina, Pierre Génisson en André Cazalet. In de komende seizoenen zal zij spelen met de violiste Deborah Nemtanu, die zij bijzonder waardeert.

Fanny Azzuro studeerde af aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris in de klassen piano en kamermuziek en heeft verschillende prijzen gewonnen bij internationale concoursen in Frankrijk en de Verenigde Staten (Cincinnati en Washington). Als Yamaha-artieste werd zij ook ondersteund door de Spedidam, het Mécénat Musical Société Générale, de Fondation Safran en het Adami.

Maart 2022

ACTUALITÉ

Récital en Luberon

Fanny Azzuro est en récital à Apt (84) dans le cadre des Musicales du Luberon ce 1er décembre avec une…

Lire la suite

Fanny Azzuro est en récital à Apt (84) dans le cadre des Musicales du Luberon ce 1er décembre avec une série de concerts scolaires au préalable. Au programme: Chopin - Schumann & Rachmaninov!


Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies.