Arts-Scène Diffusion

Juliette Hurel

FLUTE

Photo Claire Guény
Photo Royal Hainaut
Photo Raphaelle Mueller
Photo Jan Hordijk
Photo Jean-Baptiste Millot
Pearl Grenier
Photo Marthe Lemelle
Hélène Couvert & Juliette Hurel - Photo Jean-Baptiste Millot
Photo Marthe Lemelle

Juliette Hurel Flute

 

Juliette Hurel staat zowel in de Franse als internationale muziekwereld bekend als een gerenommeerd fluitiste. Zij kreeg unaniem de Eerste Prijs voor fluit en de Eerste Prijs voor kamermuziek aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs en behaalde prijzen bij verschillende concoursen zoals dat van Darmstadt, Kobé, Boekarest en het concours Jean-Pierre Rampal. In 2004 werd zij genomineerd voor de “Ontdekkingen van het jaar” bij de “Victoires de la Musique Classique”.

Veel gevraagd over de hele wereld, treedt ze op in kamermuziek in de Cité de la Musique, in het Théâtre des Champs-Elysées in Parijs, in het Grand Théâtre de Provence, in de Wigmore Hall in Londen, in het Concertgebouw in Amsterdam... met Martha Argerich, Youri Bashmet, Gidon Kremer, Truls Mork, Jean-Guihen Queyras, Scharoun Ensemble Berlin ...

Uitgenodigd door grote festivals: Festival International de la Roque d'Anthéron, "La Folle Journée" in Nantes, Tokyo, Bilbao, Colmar International Festival, Holland Festival, Cartagena Music Festival ... ze treedt op als soliste met de belangrijkste Franse orkesten, maar ook met het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, het Orquesta Sinfónica de Colombia, het Orchestre Metropolitain de Montréal, het BBC Orchestra of Wales, de Hong-Kong Sinfonietta.

Door haar voorliefde voor hedendaagse muziek heeft ze de gelegenheid gehad te werken met componisten als Pierre Boulez, Pascal Dusapin, Philippe Hersant en Eric Tanguy.

In 2016 creëerde Juliette Hurel de wereldpremière van Bruno Mantovani's "Love songs" fluitconcert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin en zijn Franse première met het Orchestre National de Lyon onder leiding van Leonard Slatkin.

Juliette Hurel heeft verschillende opnames gemaakt samen met pianiste Hélène Couvert. Onder de opnamen die prijzen hebben gewonnen en warm onthaald werden door de critici zijn: Musique française pour flûte du XXème siècle, Sonata van  Haydn,  Concerten voor fluit en orkest van C.P.E. Bach opgenomen met het Orkest van Auvergne onder leiding van Arie van Beek,  “Impressions françaises” (werken van Debussy, Fauré, Poulenc) , « A l’aube du romantisme » (werken van Beethoven en Schubert).

Er volgden 2 albums opgenomen voor Alpha Classics: in 2015 de Mozart Flute Quartets met het Voce Quartet en in 2018 een JSBACH cd: "Inspiration".

Haar laatste album "Compositrices à l'aube du XXème siècle" (Mel Bonis, Cécile Chaminade, Lili Boulanger ...), opgenomen met Hélène Couvert, werd in januari 2020 uitgebracht door Alpha Classics.

Juliette Hurel is sinds 1998 solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Valery Gergiev en daarna van Yannick Nézet-Séguin. Lahav Shani is de nieuwe chefdirigent sinds het seizoen 2018/2019.

Juliette Hurel is sinds 2010 docent fluit aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts).

September 2021


Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies.