Arts-Scène Diffusion

The Curious Bards

MUSIQUES TRADITIONNELLES DU MONDE GAÉLIQUE ET CELTE

photo - dayries.com
Photo Alain le Bourdonnec
photo - dayries.com
photo - dayries.com
Photo Alain le Bourdonnec

The Curious Bards Musiques traditionnelles du monde gaélique, celte et scandinave

 

Sinds 2015 brengt The Curious Bards vijf muzikanten samen die houden van traditionele muziek uit de Gaelic en Keltische wereld. Het ensemble omvat vijf instrumentalisten uit de wereld van de oude muziek die aan de prestigieuze conservatoria van Lyon, Parijs en Basel studeerden.

Elk van hen hebben ze een vergelijkbaar professioneel parcours afgelegd en daarbij sinds vele jaren Ierse en Schotse traditionele muziek in hun repertoire opgenomen.

Het ensemble gaat resoluut op zoek naar vernieuwende en creatieve muziek. Als hedendaagse barden geïnteresseerd in nieuwe ontdekkingen en een precieze uitvoeringspraktijk creëren ze een klank die wordt gekenmerkt door de authenticiteit, warmte en aanstekelijke energie van de Keltische muziek.

In 2015 kregen The Curious Bards de steun van “La Cité de la Voix” in Vézelay, in het kader van het programma voor jonge ensembles, en in 2016 werden ze geselecteerd voor het EEEmerging-project van het Festival d’Ambronay. Sinds 2020 heeft The Curious Bards de Caisse des Dépôts als hoofdsponsor.

Het eerste album van het ensemble werd in het najaar van 2017 uitgebracht op het label Harmonia Mundi.

April 2022


Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies.