Arts-Scène Diffusion

Trio Arnold

TRIO À CORDES

Photo Frédéric Barrès
Photo Frédéric Barrès
Photo Frédéric Barrès
Photo Jean Enders

Trio Arnold Trio à cordes

 

Het strijkerstrio Arnold, dat in 2018 is opgericht tussen Berlijn en Parijs, wist meteen op te vallen in het Europese muzieklandschap.

Shuichi Okada (viool), Manuel Vioque-Judde (altviool) en Bumjun Kim (cello) wonnen alle drie prestigieuze internationale concoursen. Zij ontmoetten elkaar in Zwitserland aan de Seiji Ozawa International Academy Switzerland, waar zij advies kregen van Pamela Frank, Nobuko Imai, Sadao Harada en Seiji Ozawa.

Zij spelen regelmatig op de belangrijkste podia, zowel als solist als in kamermuziekverband: de Victoria Hall in Genève, in Parijs het Théâtre des Champs-Elysées, de Philharmonie, de Salle Pleyel, de Fondation Louis Vuitton, in Berlijn de Philharmoniker, in Luik de Salle philharmonique, in Brussel het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar), en verder nog Schloss Elmau, de Matsumoto Harmony Hall en de Tanglewood Seiji Ozawa Hall.

Het Arnold Trio is sterk beïnvloed door zijn tienjarige deelname aan de prestigieuze internationale academie van de Japanse dirigent. Het onderscheidt zich door de voortdurende zoektocht naar een klank die even homogeen is als wat men doorgaans van strijkkwartetten gewend is, alsook naar een specifieke expressiviteit.

Het eerste album van het Arnold Trio, gewijd aan de drie strijktrio’s van Ludwig van Beethoven, Op.9 (Mirare 2021), werd erg goed onthaald door de recensenten en werd bekroond met een Diapason d’Or en een Trophée Radio Classique.

Het Arnold Trio was al te horen op France Musique, Radio Classique, RTBF-Musiq3, BBC Radio 3 en op televisie tijdens live uitzendingen op ARTE Concert en Medici TV.

Het Arnold Trio is in residentie bij de Fondation Singer-Polignac in Parijs en bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

April 2022


Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies.