Arts-Scène Diffusion

Trio Zadig

TRIO AVEC PIANO

photo Bernard Martinez
photo Antonin Menichetti
photo Bernard Martinez
photo Antonin Menichetti
photo Antonin Menichetti
photo Bernard Martinez
photo Bernard Martinez
photo Bernard Martinez
photo Bernard Martinez

Trio Zadig

In mei 2015 won het Trio Zadig de eerste prijs op de Europese wedstrijd Fnapec Musiques d’Ensemble en de speciale prijzen van het Festival d’Uzerche en de vereniging ProQuartet. In juli 2015 behaalde het de eerste prijs en de publieksprijs op de internationale muziekwedstrijd Gaetano Zinetti. Meer recent won het de kamermuziekprijs van het isaFestival in Oostenrijk, de derde prijs op de Concorso Internazionale di Musica da Camera Salieri-Zinetti, de prijs van het Concours International Pro Musicis, de tweede prijs op de Fischoff Competition in de VS en de Prix de l’Académie Ravel de Saint-Jean-de-Luz.

Het Trio Zadig ontstond uit de ontmoeting van drie jonge musici die eenzelfde passie voor kamermuziek delen. Het werd uitgenodigd om op te treden voor de Oostenrijkse radio-omroep ORF in Wenen en voor het programma van Gaëlle Le Gallic op France Musique.

Het trio wordt geadviseerd door bekende artiesten als Patrice Fontanarosa, Itamar Golan, Ivry Gitlis, Hatto Bayerle, Avo Kouyoumjan, Vincent Coq, Johannes Meissl, Jan Talich, Paul Katz, Heime Müller, Gary Hoffman, Peter Nagy, André Watts, Mauricio Fuchs en het Trio Wanderer. 

Momenteel verblijft het trio in residentie in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in de klas van het Artemis Quartett en krijgt het advies van Miguel Da Silva (Quatuor Ysaÿe) en Itamar Golan in Parijs.

Het Trio Zadig was in 2016 laureaat van de Fondation d'entreprise Banque Populaire en werd in datzelfde jaar ook ProQuartet-resident. Het volgt sedert 2015 bovendien de opleidingen van die vereniging en ontmoette in dat kader onder meer Paul Katz, Gary Hoffman, Günter Pichler, Heime Müller en Menahem Pressler.

Maart 2016


Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies.